Chamomile Minyak dan Hartanah Its

Chamomile Minyak dan Hartanah Its

Minyak Chamomile Jerman adalah dari Matricaria Chamomilla dan juga dikenali sebagai Chamomile Hungary. Ia berasal dari Hungary dan ditanam di Hungary, Perancis, Morroco, Sepanyol, Mesir dan Eropah Timur. Minyak diekstrak dari bunga dan wap suling. Juzuk kimia utama minyak chamomile Jerman adalah chamazulene, a-Bisabolol, oksida Bisabolol A, Bisabolol oksida B dan bisabolone oksida A. Komponen chamazulene bertanggungjawab untuk warna biru gelap, kuat aroma herba-suka dan kesan yang menenangkan. Ia adalah gula, buah-buahan dan herba dengan wangian jerami seperti dan kelikatan adalah sederhana. Ini minyak pati bertindak sebagai pelega tekanan hebat, menenangkan dan santai.

Ciri-ciri terapeutik minyak Chamomile Jerman termasuk analgesik, anti alahan, anti-tdk teratur, antibiotik, anti-radang, antiphlogistic, bakteria, yg mengeluarkan udara, cicatrisant, cholagogue, emmenagogue, hepatik, pencernaan, sedatif, perut, vermifuge, vasoconstrictor dan pengobat luka.

Pelbagai kegunaan termasuk abses, alahan, arthritis, bisul, sakit perut, luka, cystitis, dermatitis, senggugut, sakit telinga, kembung perut, rambut, sakit kepala, kulit radang, gigitan serangga, insomnia, loya, neuralgia, PMS, penyakit sendi, kudis, keseleo, strain , tekanan dan luka.

Minyak serba boleh berfungsi seperti satu keajaiban dalam menenangkan minda dan badan. Ia amat berkesan untuk kedua-dua jenis dalam dan luar keradangan, membantu dalam meningkatkan penghadaman dan amat berharga dalam merawat masalah menopaus dan haid. Ia juga bertindak sebagai pelega kesakitan untuk kekejangan otot, sakit sendi, arthritis.

Ini minyak pati juga cemerlang dalam merawat batu karang dan pundi kencing batu. Ia amat berkesan dalam menenangkan ruam kulit, jerawat, alahan, ekzema dan psoriasis. Ia juga sangat terdiri daripada - (- a) -bisabolol yang merupakan penjana semula tisu yang besar dan juga menggalakkan penyembuhan.

Walaupun minyak Chamomile adalah tidak toksik dan bukan merengsa, ia tidak boleh digunakan dalam kepekatan yang tinggi kerana ia mempunyai ciri-ciri emmenagogue dan harus dielakkan semasa mengandung.

Chamomile Minyak tersedia dalam talian di kedai-kedai banyak. Kami adalah pengeluar, pengeksport dan pembekal chamomile Minyak Jerman di Uttar Pradesh India. Selain Chamomile Jerman, kami juga menyediakan minyak pati lain seperti meningkat minyak, minyak melati, minyak lavender, minyak pokok teh, minyak cendana, minyak Chamomile Roman, ekstrak rempah dan lain-lain

Tidak ada komentar:

Posting Komentar