Maklumat Mengenai Terapi Alternatif dalam Kesihatan dan Perubatan

Maklumat Mengenai Terapi Alternatif dalam Kesihatan dan Perubatan

Adakah anda hanya belajar tentang trend terkini dalam terapi alternatif dalam kesihatan dan perubatan? Kemungkinan bahawa ini "baru" terapi alternatif dalam kesihatan dan perubatan sebenarnya sudah wujud selama berabad-abad, tetapi hanya kini mendapat perhatian media dan penerimaan daripada masyarakat perubatan moden. Jika anda baru membaca atau mendengar tentang rawatan alternatif baru yang bunyi merayu kepada anda, atau jika anda mempunyai keadaan yang tidak responsif kepada pendekatan perubatan barat, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk memberikan terapi alternatif ini dalam kesihatan dan perubatan cuba.

Adakah Penyelidikan

Adalah salah untuk hanya membuat temujanji untuk terapi alternatif tertentu dalam kesihatan dan perubatan dan hanya muncul di pejabat pengamal. Melakukan membeli-belah perbandingan pertama, sama seperti yang anda akan apabila memilih mana-mana pengamal doktor atau kesihatan. Berikut adalah beberapa perkara penting yang harus anda pertimbangkan dan penyelidikan sebelum membuat temu janji:

Adakah rawatan ini berpatutan? Kebanyakan syarikat insurans kesihatan menolak untuk melindungi apa-apa rawatan yang mereka anggap terapi alternatif dalam kesihatan dan perubatan. Sesetengah rawatan boleh mahal apabila membayar daripada poket. Akan pengamal anda sedang mempertimbangkan bersetuju dengan pelan pembayaran, atau hanya sekaligus?

Adakah anda faham rawatan ini? Anda mungkin diminta untuk melihat perkara-perkara dalam kehidupan anda berbeza, dan membuat beberapa perubahan gaya hidup yang ketara. Adakah itu sesuatu yang anda sudah bersedia untuk?

Adakah anda tahu keseluruhan sejarah perubatan anda? Pengamal perubatan alternatif anda akan perlu tahu sejarah perubatan terperinci anda, termasuk kesihatan fizikal dan mental. Ini adalah untuk menghalang apa-apa komplikasi, sebagai contoh jika sesuatu yang mengandungi chamomile ditetapkan dan anda alah kepada ragweed, anda boleh berakhir dengan reaksi yang sangat teruk.

Adakah terdapat pengamal berdekatan dengan rumah anda? Anda mungkin memerlukan lebih daripada satu sesi, jadi sejauh mana yang anda ingin melakukan perjalanan?

Jika anda telah meletakkan pemikiran dan penyelidikan yang mencukupi ke dalam soalan di atas, maka anda sudah bersedia untuk memulakan perjalanan anda dengan terapi alternatif dalam kesihatan dan perubatan.

Be Patient

Anda tidak boleh melihat perubahan ketara selepas hanya satu lawatan. Anda perlu menjalankan beberapa kesabaran. Kemungkinan adalah, beberapa perubahan penting dalam diet anda, senaman, dan cara-cara untuk menangani tekanan perlu dibuat. Anda mungkin perlu mencari cara-cara yang lebih sihat untuk menangani tekanan, seperti berjalan, yoga, atau meditasi dan bukan merokok, minum, atau makan terlalu banyak.

Anda boleh mengharapkan percubaan dan kesilapan tempoh panjang yang berbeza-beza, seperti yang anda lakukan dengan perubatan moden. Ia mengambil sedikit masa untuk memikirkan perpaduan sempurna antara herba dan rawatan untuk anda, jadi jangan berputus asa!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar