Rawatan Herba Untuk Sinus - Mengapa Perubatan Herbal Adakah Pilihan Terbaik Anda Untuk Merawat Jangkitan Sinus

Rawatan Herba Untuk Sinus - Mengapa Perubatan Herbal Adakah Pilihan Terbaik Anda Untuk Merawat Jangkitan Sinus

Paling teruk yang mempunyai jangkitan sinus adalah bahawa ia adalah berulang dan menyakitkan dan ini boleh membuat mana-mana pesakit terdesak untuk mencari penyelesaian. Sinusitis atau jangkitan sinus adalah disebabkan oleh keradangan sinus yang menyebabkan rongga memerangkap mukus. Ada rawatan yang tersedia yang akan membantu untuk mengurangkan rasa sakit yang disebabkan oleh jangkitan pada sinus. Rawatan herba untuk resdung sering dianggap sebagai pilihan terbaik semasa mendapatkan rawatan yang berkesan.

Apabila anda menggunakan ubat-ubatan seperti semburan hidung, inhaler dan antibiotik anda terdedah kepada kesan sampingan akibat penggunaan berulang-ulang. Sebaliknya orang boleh menggunakan rawatan herba untuk sinus yang akan menghilangkan jangkitan, dan ini juga menghadkan peluang yang anda akan mengalami apa-apa kesan sampingan. Selalunya, ubat buatan sendiri adalah jauh lebih berkesan daripada kebanyakan bentuk tradisional rawatan.

Salah satu ubat yang paling biasa herba untuk mengubati jangkitan sinus melibatkan penyedutan minyak yang diekstrak daripada kayu putih. Herba-herba ini mempunyai ciri-ciri antiseptik yang hebat yang akan mempercepatkan proses pengurangan keradangan. Selain daripada penyedutan minyak, anda juga boleh mengambil teh kayu putih untuk mengurangkan keradangan.

Licorine juga disyorkan kerana ia menguatkan sistem imun badan dan membantu untuk melindunginya daripada jangkitan menyebabkan bakteria. Licorine juga membantu untuk mengurangkan keradangan. Walau bagaimanapun, pastikan anda mengambil orang-orang kapsul yang direka untuk menguatkan dan meningkatkan sistem imun dan bukannya orang-orang yang digunakan untuk merawat ulser.

Satu lagi rawatan herba untuk resdung adalah pudina. Herba yang indah besar untuk penyembuhan, mengurangkan keradangan, dan boleh membuat ia lebih mudah bagi seseorang yang menderita dengan resdung untuk bernafas lebih mudah. Pengambilan Peppermint boleh dalam bentuk teh atau melalui menyedut wap yang dijana apabila pudina direbus.

Ginger dikenali sebagai ubat penahan sakit sifat ', maka ia akan mengurangkan keradangan dan juga kesakitan yang dikaitkan dengan keadaan ini. Halia telah menjadi rawatan herba popular untuk sinus serta banyak keadaan lain yang memerlukan keperluan untuk melegakan kesakitan.

Sifat-sifat anti-bakteria limau balsem menjadikannya tempat yang sesuai sebagai rawatan herba untuk sinus. Anda boleh membuat teh lemon balm, yang dibuat oleh mendidih daun kering sekurang-kurangnya 10 minit dan kemudian meneran campuran. Lemon balsem juga boleh digunakan sebagai berkumur, yang sering berkesan untuk membantu membersihkan tekak anda.

Salah satu sebab yang paling biasa resdung adalah selesema biasa. Oleh itu, adalah penting untuk anda mengambil langkah-langkah untuk mengelakkan menangkap selesema. Vitamin C juga dianggap sebagai satu rawatan herba yang berkesan untuk sinus, kerana herba ini membantu untuk menjaga selesema biasa di teluk. Vitamin C sama ada boleh diserap daripada makanan atau diambil sebagai kapsul.

Jadi, jika anda mempunyai jangkitan sinus kemudian mencuba dan memilih rawatan herba untuk resdung kerana mereka lebih berkesan dan akan menyediakan anda dengan bantuan yang lebih besar, daripada ubat-ubatan preskripsi. Walau bagaimanapun, sebelum mengambil sebarang ubat herba yang terbaik adalah bahawa anda berunding dengan doktor anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar