Dalam Gambar lebih besar - Meneliti Kesihatan dan Kesejahteraan Alternatif

Dalam Gambar lebih besar - Meneliti Kesihatan dan Kesejahteraan Alternatif

Rawatan alternatif dalam dunia perubatan telah berkembang dalam populariti selama ini, sebagai pesakit mendapatkan pilihan tambahan untuk merawat segala-galanya daripada sakit belakang yang lebih rendah kepada sakit kepala. Dengan kenaikan kos penjagaan kesihatan banyak kali ubat-ubatan alternatif boleh menawarkan rawatan lebih murah dan sama berkesan untuk asas-asas penyakit.

Ia tidak hairanlah bahawa sebagai tambahan kepada doktor anda ada profesional kesihatan yang lain untuk membantu anda dengan kesihatan anda secara keseluruhan dan kesejahteraan. Ubat-ubatan alternatif dan rawatan boleh memuji pelan perubatan apabila semua pengamal bekerja bersama-sama untuk kepentingan bersama pesakit. Kebanyakan orang sudah biasa dengan doktor mereka memberitahu mereka untuk melekat di lidah mereka, tetapi isyarat rutin ini juga agak sering salah satu daripada permintaan pertama apabila melakukan akupuntur Cina Tradisional. Rawatan ini adalah berdasarkan kepada aliran tenaga dalam badan melalui meridian dan adalah berasaskan sekitar Qi.

Di Amerika Syarikat, terdapat lebih 70,000 Therapists Fizikal. PTs secara tradisinya dianggap dalam skop pemulihan kecederaan, tetapi dengan latihan perubatan mereka yang banyak mereka boleh menjadi sumber yang sangat baik untuk membantu dengan kesihatan, rawatan dan pencegahan. Terdapat ubat-ubatan alternatif dan kemudian ada pengamal arus perdana yang bekerja di hospital-hospital di kawasan Chicago dan menggunakan teknik dan amalan sama semasa menulis pelan rawatan mereka. Satu contoh utama ini akan menjadi ahli terapi fizikal menggunakan teknik suntikan jarum yang kering untuk merawat sakit disfungsi otot. Ini melibatkan melaksanakan penilaian terapi fizikal standard untuk menentukan disfungsi struktur atau otot.

Setelah berbincang dengan GP untuk gejala menopause yang berkaitan, seorang pesakit di hospital Momence yang mungkin memilih untuk berunding dengan Naturopath yang menggunakan makanan tambahan untuk merawat pesakit sebagai ganti ubat-ubatan preskripsi. Pengamal menggunakan makanan tambahan semula jadi untuk mengimbangi kesihatan dalaman. Bagi produk menopaus pesakit isoflavon yang kaya berasaskan soya, multivitamin, minyak evening primrose, minyak flaxseed dan banyak makanan tambahan yang lain mungkin semua akan dimasukkan ke dalam pelan rawatan keseluruhan pesakit untuk mengurangkan gejala.

Seorang doktor di sebuah hospital Kankakee mungkin termasuk terapi urut sebagai sebahagian daripada rawatan pesakit di samping campur tangan tradisional perubatan. Secara tradisinya seorang pesakit yang mengalami sakit belakang yang lebih rendah akan melihat ahli terapi fizikal atau chiropractor selepas berunding dengan doktor mereka, tetapi terapi urut menawarkan satu lagi rawatan alternatif. Bergantung kepada liputan, beberapa syarikat insurans juga akan meliputi terapi urut sebagai sebahagian daripada rawatan pesakit.

, Pendekatan holistik lebih khusus ini menawarkan pesakit pelbagai jenis rawatan dan memaksimumkan pengetahuan dan kepakaran kedua-dua perubatan tradisional dan alternatif.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar