Ia Benar! Teh hitam adalah Baik Untuk Anda!

Ia Benar! Teh hitam adalah Baik Untuk Anda!

Kesihatan Manfaat Teh Hitam

Semua teh datang dari tumbuhan Camellia sinensis yang sama, tetapi pelbagai teh melalui pelbagai kaedah pemprosesan. Walau bagaimanapun, kita boleh menjangkakan semua teh untuk mempunyai beberapa manfaat yang setanding. Perhatian yang lebih telah diberikan kepada teh hijau sebagai akhir-akhir ini, tetapi itu tidak bermakna bahawa teh lain pucat berbanding dengan ia. Teh ini juga boleh membantu mengelakkan serangan jantung dan strok dengan menyimpan arteri. Dalam satu kajian, satu set pesakit jantung dengan saluran darah yang rosak minum air kosong, dan set yang lain daripada pesakit dengan kriteria yang sama minum teh hitam. Dalam 1 bulan, saluran darah teh-minum pesakit jantung 'rosak bertambah baik fungsi mereka sebanyak 50%.

Teh ini boleh membantu dalam membesarkan arteri, yang baik untuk menggalakkan aliran darah ke jantung. Ia juga membantu mengurangkan jumlah kolesterol tidak baik dalam badan dan memudahkan peningkatan dalam kolesterol baik. Ia telah dikenali untuk mengembangkan saluran pernafasan juga, yang membantu pesakit yang menghidap asma. Teh hitam boleh membantu mengelakkan prostat, perut, dan kanser payudara. Bahan kimia di dalamnya boleh perlahan pertumbuhan kanser. Bahan kimia ini mengandungi sebatian bernama TF-2 yang boleh menyebabkan sel-sel kanser untuk "menghapuskan diri" manakala sel-sel normal kekal tidak berubah.

Adakah kamu tahu:

Minum teh sama ada hijau atau hitam boleh membantu adalah memusnahkan virus oral (seperti herpes), dan juga boleh membantu mengelakkan cirit-birit, & jangkitan kulit. Teh ini juga mengandungi fluorida, yang membantu mencegah kerosakan gigi. Jika anda ingin mendapatkan ganjaran teh ini, anda perlu untuk minum tanpa perlu menambah gula atau susu, atau jika tidak, ia akan mengurangkan keberkesanannya. Mengapa tidak menambah Teh hitam untuk diet anda pada hari ini?

Tidak ada komentar:

Posting Komentar