Gejala sejuk dan Cara Menakluk Them

Gejala sejuk dan Cara Menakluk Them

Gejala sejuk biasanya terletak dalam saluran pernafasan atas anda. Mereka biasanya tidak datang dengan demam, kecuali satu yang sangat sederhana. Tenaga adalah seperti yang dikekalkan, walaupun anda bosan dengan gejala anda.

Oleh itu, gejala sejuk biasa boleh termasuk hidung berair, bersin, disumbat dengan rasa (dalam kepala, hidung atau sinus), sedikit sakit kepala, kegelisahan, menyiram atau sakit mata, hidung tersumbat, sakit tekak dan batuk .

Semua tanda-tanda ini terletak dalam kepala anda dan tidak mengembara ke dalam paru-paru anda. Mereka juga tempatan ke kawasan yang badan anda, bukannya sistemik, kerana demam akan menunjukkan.

Demam adalah cara badan untuk menghilangkan virus, dan selagi anda kuat cukup untuk menahan salah, tidak boleh ditindas dengan dadah. Jadi, anda boleh memberitahu bahawa gejala sejuk yang berlaku tanpa demam, ertinya dos yang sederhana.

Luahan adalah cara badan untuk menghilangkan serpihan demam. Mereka mungkin sukar, tetapi mereka menunjukkan urusan yang sihat dengan keadaan.

A selesema tidak, dengan sendiri, sebab yang cukup baik untuk mengambil apa-apa tindakan drastik, seperti dadah bersifat menindas.

Tetapi selsema biasa yang menunjukkan bahawa sistem imun anda adalah rendah. Dan yang perlu bimbang anda cukup untuk melakukan sesuatu mengenainya.

Terdapat beberapa cara anda boleh membina sistem imun anda, tanpa sebarang kos tambahan kepada anda.

Makan dengan baik. Dengan baik, saya maksudkan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran segar. Dan cuba untuk membuat separuh mentah. Menjadi petualang. Lakukan sesuatu yang standard, resipi membosankan. Cuba yang eksotik dan lazat termasuk ramai buah-buahan mentah dan sayur-sayuran.

Keluar ke matahari. Matahari adalah penting untuk kesihatan anda secara keseluruhan dan kebanyakan orang tidak mendapat mana-mana berhampiran pendedahan yang cukup kepada matahari. Hanya tidak menghabiskan berjam-jam di bawah matahari tengah hari di musim panas, melainkan jika anda digunakan untuk ia.

Dapatkan banyak latihan. Adakah sesuatu yang anda suka. Sebaik-baiknya di udara terbuka dan segar. Jika senaman pilihan anda hanya boleh berlaku pada hujung minggu, kemudian melakukan sesuatu yang lebih ringan sepanjang minggu. Tetapi menyimpannya sehingga secara tetap, walaupun ia hanya untuk beberapa minit.

Setelah melihat cara-cara untuk meningkatkan kesihatan anda tanpa sebarang kos, membolehkan melihat beberapa cara yang murah anda boleh menghantar gejala-gejala sejuk pembungkusan. Secara kebetulan jika anda melakukan ini, anda akan menjadi kebal kepada virus dan patogen lain, bukan hanya selesema biasa.

Dapatkan diri anda beberapa baik, makanan tambahan keseluruhan yang akan menambah apa-apa kekurangan dalam diet anda. Salah satu yang terbaik untuk semua keperluan pemakanan anda adalah alga hijau biru. Dan terbaik vitamin C makanan tambahan itu adalah ceri acerola atau camu camu.

Sumber ini kilang berasaskan dan tidak diproses dengan cara yang lain daripada untuk mengeringkannya. Ini bermakna mereka kekal padat nutrien dan dalam keseimbangan - hanya apa yang tubuh anda memerlukan. Tambahan ini adalah yang paling mudah diserap dan digunakan dan anda tidak boleh berlebihan ke atas mereka, yang anda boleh dengan makanan tambahan sintetik yang lebih biasa.

Kemudian membeli sendiri homeopati rumah menetapkan kit yang memberi tumpuan kepada penyakit musim sejuk. Ubat-ubatan homeopati yang indah untuk mengambil apa-apa masalah. Yang penting adalah untuk belajar bagaimana untuk bekerja mana ubat mungkin menjadi salah satu yang terbaik untuk anda dan gejala-gejala sejuk anda.

Untuk itu, kursus belajar di rumah, buku atau ezine biasa atau majalah boleh membantu anda untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar